Biografie


IMG_6616 Desiree Wanders startte in 2005 met het maken van muziek bij de plaatselijke muziekvereniging in Schoonebeek. Tijdens deze lessen ontstond haar passie voor muziek. Al snel wist Desiree dat ze graag verder zou willen in de muziek en besloot daarom om naast bugel ook trompet te gaan spelen. Desiree behaalde haar HaFaBra diploma’s in de jaren 2008, 2009, 2011 en 2013.

IMG_6355Vanaf 2012 gaat Desiree naast haar gewone lessen, privé lessen volgen bij Jos Verspagen aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Op haar zestiende behaalt Desiree haar HAVO diploma en wordt aangenomen op het ArtEZ Conservatorium te Zwolle waar ze Klassieke Muziek trompet is gaan studeren bij Jos Verspagen.

Sinds 2013 is Desiree werkzaam als uitvoerend en docerend musicus in de ruimste zin van het woord. Kijk voor meer informatie op de pagina trompettist of docent.

In juni 2017 heeft Desiree met een prachtig eindexamen concert haar studie aan het Conservatorium afgesloten. Ze behaalde daarmee haar HBO diploma Bachelor of Music. Om zich verder te ontwikkelen als docerend musicus besloot Desiree gelijk te starten met de deeltijd studie Docent Muziek op Maat aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. In juli 2019 behaalde ze dan ook haar tweede HBO diploma Bachelor of Music in Education.

Desiree heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Willem van der Vliet, Igor Cecocho, Charles Consbrück en Kristian Steenstrup.