Docent


IMG_6446Klein koper lessen

Als docent klein koper is Desiree werkzaam bij de volgende verenigingen:
– Christelijke Muziekvereniging Hattem
– Brassband Excelsior Zalk
– Vriezenveense Harmonie
– SDG Westerhaar 
– Excelsior Westenholte


Muziek in de klas

Dankzij minister Jet Bussemaker en Joop van den Ende zijn er subsidies beschikbaar voor muziek in de klas op basisscholen.

Desiree springt in op de huidige situatie en staat op meerdere basisscholen voor de klas als vakleerkracht muziek, hiervoor schrijft ze haar eigen lesmethodes. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een andere methode.

Tijdens de lessen zal er op een speelse manier een gevoel voor maat, ritme, het notenschrift en het muzikale gehoor worden ontwikkeld. Oftewel de basisbeginselen van de muziek. Het maken van muziek, bewegen, zingen, instrumenten en allerlei muzikale spelletjes zullen centraal staan in de lessen.

Desiree vindt het belangrijk dat de leerlingen plezier beleven aan het maken van muziek en bovenal laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Als vakleerkracht muziek bij Stichting HaFaBra Hardenberg verzorgt Desiree op de volgende basisscholen structureel muziekonderwijs:  
– De Hoekstee Beerzerveld 
– Casper Diemer Bergentheim 
– Windesheim Sibculo 


Scholenprojecten

Zelf muziek maken verrijkt je leven, prikkelt je zintuigen, vergroot je concentratievermogen en verfijnt je motoriek.

Als trompet docent bij Stichting HaFaBra Hardenberg verzorgt Desiree gedurende het schooljaar wekelijks instrumentlessen in de klas. Alle groepen 5 in de gemeente Hardenberg krijgen jaarlijks in blokken van 6 weken les op verschillende instrumenten. Alle lessen worden afgesloten met een scholenconcert. Vervolgens kunnen de leerlingen ervoor kiezen om verder te gaan met het maken van muziek in een leerorkest op school. Deze vervolg lessen zullen ook door Desiree worden verzorgd. Voor dit project heeft Desiree haar eigen lesmethode ontwikkelt:  TalentKidz. 

In samenwerking met verschillende muziekverenigingen geeft Desiree gedurende het jaar projectmatig les in groep 3 t/m 8. Hiervoor schrijft Desiree ook haar eigen lessen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld het Windkracht 6 project. Ieder project wordt afgesloten met een scholenconcert en een instrumentencarrousel.

Desiree verzorgt voor de volgende verenigingen scholenprojecten:
– Christelijke Muziekvereniging Hattem
– Vriezenveense Harmonie 
– Het Orkest van Almelo 
– SDG Westerhaar


Dirigent beginners-/jeugdorkesten 

Samen muziek maken is het aller leukste dat er is! Desiree vindt het dan ook feestje om wekelijks te mogen repeteren met een groep (beginnende) leerlingen als voorbereiding op het (jeugd)orkest. Tijdens deze repetities staat plezier voorop. Op spelende wijze leren de leerlingen luisteren naar elkaar, het samenspelen met een grotere groep en ontwikkelen ze zich gaandeweg steeds verder op hun instrument. 

Desiree is werkzaam als dirigent van de samenspeelgroep bij de Christelijke Muziekvereniging Hattem. 


Duurzaam Muziek Onderwijs 

Desiree heeft onderzoek gedaan naar de duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen. Het doel van het onderzoek was het in kaart brengen welke factoren kunnen bijdragen aan het verankeren van muziekonderwijs.